روانکاو آنلاین کلینیک آوینا
با گستردهتر شدن خدمات روانکاوی، رواندرمانی، تراپی و در دسترس بودن روانکاو آنلاین در بسیاری از پلتفرمها، بسیاری در مورد این روش درمانی کنجکاو هستند. پیش از هر چیزی باید گفت که روانکاوی بسیار بیشتر از یک رویکرد نظریهپردازانه برای درک ذهن انسان است. اگر دوست دارید بدانید روانکاوی چیست؟ باید گفت که یک شکل خاص از گفتگو درمانی و مبتنی بر نظریه پیچیده رشد انسان و عملکرد روانی است. در ادامه تاریخچه نظریه روانکاوی، اصول اولیه مدل روانکاوی ذهن و رویکرد بالینی را معرفی میکنیم. ما تفاوتهای بین روانکاوی و رواندرمانی را توضیح خواهیم داد و روانکاو خوب در تهران را به شما معرفی خواهیم کرد. جهت رزرو وقت جهت روانکاری با ما در ارتباط باشید.
روانکاوی چیست؟
روانکاوی یک مدل گفتگو درمانی است که هدف آن درمان طیف وسیعی از مشکلات مرتبط با سلامت روان بوده و به رابطه بین عناصر ناخودآگاه و آگاهانه مربوط است. در واقع روانکاوی یک مکتب فکری به شمار میرود که منشأ رفتار انسان را با بررسی انگیزههای ناخودآگاه و مکانیسمهای دفاعی توضیح میدهد. در اواخر قرن 19 و اوایل قرن 20، زیگموند فروید مجموعهای از نظریههایی مرتبط با رویکرد روان پویشی یا روانکاوی را شکل داد.
روانکاوی معاصر و نظرات یک روانکاو آنلاین در عصر حاضر هم تا حد زیادی با الهام از رویکرد فرویدی، تکامل یافته است. امروزه چندین مکتب روانکاوی وجود دارد که به مدلهای مختلف ذهن و رویکردهای بالینی پایبند هستند.
تأثیرگذارترین نظریهها در تاریخچه روانکاوی چیست؟
بسیاری از مردم نام زیگموند فروید را به عنوان پدر روانکاوی شنیدهاند و در مورد ایدههای بحثبرانگیزتر او مانند عقده ادیپ اطلاعاتی دارند. با این حال کل تاریخچه نظریه روانکاوی فقط مختص به این فرد نیست و تأثیرگذارترین نظریههای روانکاوی شامل موارد زیر میشود:
- نظریه روان جنسی فروید: این نظریه نشان میدهد که عقدهها در شکلگیری شخصیت انسان اثر دارند.
- نظریه تحلیلی یونگ: این نظریه بر اهمیت ناخودآگاه جمعی در روابط و رفتارها تأکید میکند. ناخودآگاه جمعی دانش و تجربهای است که همه انسانها دارند.
- روانشناسی فردی آدلر: این نظریه بر تلاش فرد برای برتری و قدرت تمرکز دارد.
- نظریه روانی-اجتماعی اریکسون: این نظریه نشان میدهد که شخصیت انسان در هشت مرحله رشد میکند که هر مرحله بر یک وظیفه روانی-اجتماعی متفاوت متمرکز است.
- روانشناسی خود کوهوت: این نظریه بر اهمیت عزتنفس و انسجام خود تأکید میکند.
- نظریه ساختاری لاکان: ضمیر ناخودآگاه انسان را با زبان مقایسه کرده و معتقد است که ضمیر ناخودآگاه همانند نوعی زبان است.
- نظریه روابط شیء کلاین: این نظریه بر اهمیت روابط اولیه با مراقبین و والدین در شکل دادن به شخصیت تأکید میکند.
روانکاوی چگونه انجام میشود؟
شاید برای شما سوال شود که شیوه اصلی انجام روانکاوی چیست و چطور یک جلسه روانکاوی برگزار میشود. در پاسخ باید گفت روانکاوی معمولاً شامل جلسات هفتگی 50 دقیقهای است که در طول آن افراد در مورد افکار، احساسات و تجربیات خود صحبت میکنند. این اطلاعات به درمانگر کمک میکند تا چگونگی ارتباط افکار، احساسات و تجربیات را با دوران کودکی و روابط فعلی فرد بررسی کند.
برای اینکه روانکاوی موثر واقع شود، باید یک رابطه اعتماد بین درمانگر و بیمار ایجاد شود. روانکاو آنلاین هم درست همین فرآیند را فقط از راه دور برای شما مهیا میکند. به این دلیل است که در فرآیند روانکاوی به افراد فرصت داده میشود تا درباره اطلاعات حساس و شخصی صحبت کنند. درمانگر ممکن است از تکنیکهای دیگری مانند تعبیر خواب نیز استفاده کند تا فرد بینش درستی نسبت به ضمیر ناخودآگاه خود به دست آورد.
درخواست مشاوره
مهمترین ویژگیهای روانکاوی
فرقی ندارد که با یک روانکاو آنلاین در ارتباط باشید یا جلسات را به صورت حضوری شرکت کنید. در کل روانکاوی به اصول خاصی متکی بوده و ویژگیهایی دارد که شامل موارد زیر میشود:
- بر احساسات اساسی تمرکز میکند
- رفتار اجتنابی را بررسی میکند
- الگوهای تفکر تکرارشونده را شناسایی خواهد کرد
- تجربیات گذشته را بررسی میکند
- روابط بین فردی را بررسی میکند
- به بازسازی مغز از آسیبهای گذشته کمک میکند
جلسات روانکاوی چقدر موثر است؟
برخی از منتقدان معتقدند که روانکاوی به اندازه سایر انواع رواندرمانی موثر نیست و بهتر است به جای پیدا کردن یک روانکاو آنلاین یا حضوری به دنبال روشهای درمانی دیگری بود. با این وجود شواهدی وجود دارد که خلاف آن را نشان میدهد. مطالعات نشان میدهد که درمانهای روان پویشی به اندازه سایر رویکردهای درمانی موثر هستند. همچنین اثرات مفید آن تا سالها پس از پایان درمان باقی میماند. تحقیقات دیگر نشان میدهد که درمان روان پویشی یا همان روانکاوی میتواند در درمان شرایط مختلف از جمله اضطراب، افسردگی و اختلالات خوردن موثر باشد.
فواید روانکاوی چیست؟
پیدا کردن یک روانکاو خوب در تهران یا هر شهر دیگری میتواند برای افرادی که با مسائل مربوط به سلامت روان، مشکلات روابط یا تغییرات عمده زندگی دستوپنجه نرم میکنند، مفید باشد. این کار میتواند به افراد کمک کند تا خود را بهتر درک کنند و انتخابهای سالمتری داشته باشند. برخی از مزایای روانکاوی عبارتاند از:
- بهبود خودآگاهی
- بینش بیشتر و بهتر در مورد مسائل و مشکلات شخصی
- کسب مهارتهای شخصی بهتر برای مقابله با مشکلاتی چون استرس و اضطراب
- بهبود توانایی فردی برای مدیریت احساسات دشوار
- کمک به داشتن روابط قویتر و بهتر با دیگران
- کسب رضایت بیشتر از زندگی
محدودیتهای روانکاوی چیست؟
پیدا کردن یک روانکاو آنلاین و شروع روانکاوی یک فرآیند سریع یا آسان نیست. این کار نیاز به تعهد زمانی قابلتوجهی دارد و میتواند گران باشد. علاوه بر این موارد محدودیتهای دیگری هم دارد که شامل موارد زیر میشود:
- از آنجایی که روانکاوی بر کاوش شخصی و افشای اطلاعات شخصی متکی است، شاید برای افرادی که مایل و یا قادر به صحبت در مورد موضوعات حساس نیستند، مناسب نباشد.
- همچنین ممکن است روانکاوی برای افرادی که تروما را تجربه کردهاند یا آسیبهای خاصی دارند، کمتر موثر باشد.
- علاوه بر این موارد روانکاوی برای درمان اختلالات شخصیتی و افراد دارای بیماریهای روانی جدی مانند اسکیزوفرنی، موثر نیست.
روانکاوی در مقابل روشهای درمانی دیگر
شاید برای شما سوال شود که یک روانکاو آنلاین با یک مشاور چه تفاوتی دارد و تفاوت دیگر روشهای رواندرمانی با روانکاوی چیست؟ در کل روانکاوی از چند جهت کلیدی با سایر اشکال درمانی متفاوت است که عبارتاند از:
- تأکید بر نیروهای ناخودآگاه: روانکاوی بر نقش ضمیر ناخودآگاه در شکل دادن به رفتار تمرکز دارد. سایر روشهای درمانی مانند درمان شناختی-رفتاری بیشتر بر نقش افکار و باورهای آگاهانه تمرکز دارند.
- رابطه درمانی را در اولویت قرار میدهد: روانکاوی بر اهمیت رابطه درمانگر و بیمار تأکید میکند. این رابطه برای کمک به بیمار برای به دست آوردن بینش در ذهن ناخودآگاه خود کلیدی است.
- زمانبر بودن: روانکاوی چه با یک روانکاو آنلاین باشد یا حضوری، یک درمان طولانیمدت است که در جلسات هفتگی انجام میشود. درمانهای دیگر، مانند درمان شناختی-رفتاری، اغلب از نظر مدت کوتاهتر هستند و ممکن است در یک محیط گروهی انجام شوند. با وجود این تفاوتها، روانکاوی میتواند درمان موثری برای مشکلات مختلف سلامت روان باشد.
روانکاوی در چه مواردی کاربرد دارد؟
بسیاری به دنبال پیدا کردن یک روانکاو خوب در تهران هستند، در صورتی که کاربرد اصلی آن را نمیدانند. اگر میخواهید بدانید که کاربرد اصلی روانکاوی چیست میتوان گفت که از این روش درمانی برای مدیریت شرایط مختلف استفاده میشود و صحبت با یک روانکاو آنلاین یا برگزاری جلسات حضوری روانکاوی برای درمان مسائل و مشکلات زیر کاربرد دارد:
- اضطراب
- افسردگی
- ضربه روحی
- مشکلات هویتی
- مسائل مربوط به عزتنفس
- مسائل خود اظهاری
- اختلالات روانتنی
- مسائل مربوط به رابطه
- رفتار خود ویرانگر
- مشکلات جنسی
روانکاو خوب در تهران
درمانگران برای دریافت اعتبار لازم برای انجام روانکاوی باید آموزشهای سختی را طی کنند. به همین دلیل، یک بیمار باید با یک درمانگر بسیار ماهر و با تجربه با مجوزهای لازم برای این کار در تماس باشد. کلینیک روانشناسی آوینا واقع در پاسداران در زمینه مشاوره آنلاین و حضوری فعالیت دارد و خدمات این کلینیک شامل مشاوره ازدواج، مشاوره خانواده، مشاوره فردی، مشاوره تحصیلی، روانکاوی و… است. با این توضیحات میتوانید روانکاو آنلاین مدنظر خود را در این مجموعه بیابید و در پی حل مشکل خود باشید.
مشاوره کودک و نوجوان
روانکاوی یکی از شاخههای روانشناسی و مبتنی بر گفتگو با درمانگر است تا مشکلات فرد ریشهیابی و حل شود. این مدل درمان شاید نسبت به روشهای دیگر زمانبرتر باشد؛ اما نتایج آن تا سالهای سال باقی میماند. برای همین در صورت تجربه مشکلاتی چون استرس، اضطراب، مشکلات هویتی، مسائل مربوط به عزتنفس، مسائل مربوط به رابطه، مشکلات جنسی و … با یک روانکاو آنلاین در ارتباط باشید.
سوالات متداول درباره روانکاوی
روانکاوی چیست؟
روانکاوی یک مکتب فکری و یک روش درمانی به شمار میرود که منشأ رفتار انسان را با بررسی انگیزههای ناخودآگاه و مکانیسمهای دفاعی او توضیح میدهد.
روانکاوی از چه زمانی پدیدار شد؟
روانکاوی یک مکتب فکری بوده که در اواخر قرن 19 و اوایل قرن 20 توسط زیگموند فروید (1856-1939) معرفی شد و که به پدر روانکاوی شناخته میشود.
روانکاوی چقدر طول میکشد؟
طول جلسات چه با روانکاو آنلاین باشد یا حضوری، به فرد و مشکل بستگی دارد. برخی از افراد ممکن است تنها به چند ماه درمان نیاز داشته باشند، در حالی که روند درمان برخی دیگر ممکن است سالها ادامهدار باشد.
تفاوت بین رواندرمانی و روانکاوی چیست؟
روانکاوی و رواندرمانی هر دو یک روش گفتگو درمانی هستند. روانکاوی متمرکز بر کاوش ذهن و ناخودآگاه بوده، در مقابل رواندرمانی یک اصطلاح جامع برای طیف وسیعی از تکنیکهای خاص درمانی چون روانکاوی است.
آیا امروزه هم از روانکاوی استفاده میشود؟
درمان روان پویشی همچنان یک رویکرد محبوب برای درمان است و تکنیکهای روانکاوی اغلب در انواع مختلف رواندرمانی استفاده میشود.