تست استنفورد بینه در کلینیک آوینا
در سال 1905، روانشناسی به نام بینه به ایده پردازی آزمایشی پرداخت که میتوانست ضریب هوشی را بسنجد. او این آزمایش را تست استنفورد بینه (Stanford-Binet test) نام گذاری کرد و ابتدا برای سنجش ضریب هوشی کودکان و نوجوانان از آن استفاده شد. با انجام تست استنفورد بینه میتوان ضریب هوشی افراد تیزهوش یا کودکانی که دارای نقص ذهنی هستند را شناسایی کرد.
امروزه انجام تست استنفورد بینه یکی از اصلیترین روشها برای سنجش هوش به شمار میآید. این آزمون در کلینیک آوینا با بهترین هزینه و توسط متخصصین باتجربه انجام میشود؛ جهت کسب اطلاعات بیشتر در ادامه همراه ما باشید.
روش انجام تست استنفورد بینه
این آزمون با در نظر گرفتن 5 مورد ضریب هوشی افراد را مورد بررسی قرار میدهد. این موارد عبارتند از:
- استدلال سیال
- استدلال کمی
- دانش
- پردازش دیداری فضایی
- حافظه کاری
از زمان بینه تا کنون این آزمایش دستخوش تغییراتی شده است که بتوان به طور گستردهتر از آن برای سنجش هوش کودکان استفاده کرد. امروزه نیز برای تشخیص معلولیت ذهنی کودک یا اختلال او در یادگیری از این تست استفاده میکنند. اما همچنان از این 5 فاکتور اصلی برای شناسایی و تعیین IQ کمک میگیرند. در ادامه، به بررسی نقش هر یک از این فاکتورها در پاسخ تست میپردازیم.
استدلال سیال (Fluid Reasoning)
حل مسئله یکی از مهم ترین مهارت های هر فرد است که با انجام تست استنفورد بینه مورد بررسی قرار میگیرد. منظور از استدلال سیال، سنجش مهارت فرد در حل مسائلی است که نیازی به اطلاعات قبلی ندارند.
استدلال کمی (Quantitative Reasoning)
این استدلال به مهارت های ریاضی فرد برمیگردد و با محاسباتی مانند جمع، تفریق، ضرب و تقسیم سروکار دارد.
پردازش دیداری فضایی (Visual Spatial Processing)
در این بخش آزمون، مهارت افراد در سنجش الگوهای فضایی مورد بررسی قرار میگیرد و معمولا در آن به حل پازلهای مشخصی میپردازند.
حافظه کاری (Working memory)
یکی از بخشهای انجام تست استنفورد بینه بررسی حافظه کاری است که در آن روانشناسان بررسی میکنند که شخص چه عملکردی در نگه داشتن اطلاعات حافظه کوتاه مدت خود دارد.
دانش (Knowledge)
در این بخش، متخصصان اطلاعات موجود در حافظه بلند مدت افراد را بررسی میکنند.
قوانین تست هوش استنفورد بینه چیست؟
در طول تست روانشناسان و گیرندگان آزمون باید مانع حواس پرتی کودک شوند تا بتواند با تمرکز کامل به سوالات پاسخ بدهد و هیچ محرک خارجی حواس او را از آزمون پرت نکند.
در صورتیکه سن کودک برای انجام تست استنفورد بینه خیلی کم باشد و در صورتی که یکی از والدینش در اتاق نباشند احساس ناراحتی و بیقراری کند، گیرنده آزمون میتواند یک فرد ناظر مانند پدر یا مادر او را در اتاق بپذیرد.
لازم به ذکر است تست استنفورد بینه به صورت حضوری در کلینیک روانشناسی آوینا انجام میشود.
ضرورت انجام حضوری تست استنفورد بینه
هنگام اجرای تست هوش بینه، مشکلات تحصیلی، اختلالات یادگیری، اتیسم، بیشفعالی و… تشخیص داده شده و درمانگرهای ما بهدنبال مشاهده بالینی هستند.
همچنین مشاهده وجود علائم اضطراب جدایی در کودکان، وسواس و اضطراب، عدم تمرکز و… نیز در تست حضوری انجام میشود.
علاوه بر موارد بالا، نیاز به ابزار هم از ضرورتهای انجام حضوری تست استنفورد بینه است. درواقع هنگام انجام تست، لازم است مراجعه کننده، در لحظه از ابزارها استفاده کند.
برای کسب اطلاعات بیشتر و انجام تست استنفورد بینه با تعرفه مناسب توسط مشاوران تخصصی آوینا، فرم زیر را تکمیل کرده و منتظر تماس متخصصین ما باشید.
درخواست انجام تست
بهترین سن برای انجام تست استنفورد بینه چه زمانی است؟
سن دقیقی برای انجام تست استنفورد بینه وجود ندارد. کودکان میتوانند از دو تا چهار سالگی این آزمایش را انجام دهند. همچنین، این تست هوش برای بزرگسالان نیز انجام میشود. به همین دلیل، محدودیت سنی برای آن وجود ندارد. جالب است بدانید برخی از شرکتها برای استخدام نیرو نیز از تست هوش استنفورد بینه استفاده میکنند.
کاربرد این آزمون چیست؟
یکی از مهمترین کاربردهای تست استنفورد بینه بررسی عملکرد دانش آموزان است تا بتوان ضریب هوشی آنها را تعیین کرد. به این ترتیب، مدرسه میتواند متوجه شود که باید زمان و انرژی بیشتری برای بهبود کیفیت تحصیلی کدام دانشآموز بگذارد.
بسیاری از افراد نیز از این تست برای آنالیز عملکرد افرادی که دارای اوتیسم هستند استفاده میکنند تا مهارت کلامی و حافظه آنها را مورد ارزیابی قرار دهند.
آزمون استنفورد بینه چند نسخه دارد؟
معمولا این آزمون چهار نسخه دارد که در ادامه به بررسی تفاوت این نسخهها با یکدیگر میپردازیم.
نسخه اول تست هوش استنفورد بینه
نسخه اول همان تستی است که بینه در سال 1905 انجام داد و فقط میتوان از آن برای بررسی هوش کودکان استفاده کرد.
نسخه دوم تست هوش استنفورد بینه
در نسخه دوم مهارتهای گستردهتری مورد بررسی قرار میگیرند. به همین دلیل رده سنی شرکتکنندگان آزمون هم بیشتر میشود. معمولا افراد دو تا هجده سال میتوانند این تست را برای سنجش هوش انجام دهند.
نسخه سوم تست هوش استنفورد بینه
نسخه سوم این تست به سال 1960 برمیگردد که در آن برای اولین بار معیار IQ مورد بررسی قرار گرفت.
نسخه چهارم تست هوش استنفورد بینه
نسخه چهارم یکی از کاملترین تستها است که رده سنی دو تا بیست و سه سال را پوشش میدهد. در این نسخه با سوالات چالشبرانگیزتر میتوان مهارت های کلامی و غیر کلامی نوجوانان و جوانان را به طور جزئیتری مورد بررسی قرار داد.
نحوه تفسیر تست استنفورد بینه چگونه است؟
پس از انجام آزمایش باید به تفسیر تست بینه بپردازیم. نتیجه 100 تا 109 نشان دهنده متوسط بودن هوش کودک است درحالیکه هر چه عدد از 109 بالا تر باشد هوش کودک بیشتر است و هر چه پایینتر باشد کودک از هوش کمتری برخوردار است.
به طور کلی، افرادی که نتیجه آزمون 145 تا 160 دریافت کنند، در دسته افراد تیزهوش و بسیار با استعداد قرار میگیرند. این درحالی است که بدست آوردن عدد 40 تا 54 نشان دهنده اختلال در ضریب هوشی کودک است.
عوامل موثر بر تست استنفورد بینه
برخی از عواملی که ممکن است بر نتایج و تفسیر تست بینه تاثیر بگذارند عبارتند از بهره هوشی یا IQ فرد، سن عقلی (حاصل ضرب سن شناسنامه ای و بهره هوشی)، سن ذهنی و عملکرد فرد در آزمون.
محل انجام تست استنفورد بینه
شاید شما به دلایل گوناگون تمایل داشته باشید ضریب هوشی خود یا کودک دلبندتان را بررسی کنید. روانشناسان مجرب و ماهر ما در کلینیک روانشناسی آوینا در کنار شما هستند تا با جدیدترین روشها و تجهیزات روز دنیا به بررسی و تفسیر تست استنفورد بینه بپردازیم. آوینا (کلینیک روانشناسی در پاسداران) امکان انجام تست استنفورد بینه را بهصورت حضوری فراهم کرده تا درصورت نیاز نوبت رزرو کنید و تست مورد نظر خود را انجام دهید.
جهت رزرو نوبت و کسب اطلاعات بیشتر با متخصصین ما در تماس باشید.
ارتباط با ما
جهت ارتباط با ما و رزرو وقت برای مشاوره با بهترین روانشناسان کلینیک آوینا، شماره تماس خود را وارد کرده تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم.
"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد
معرفی گیرنده تست استنفورد بینه در کلینیک آوینا
کلینیک روانشناسی آوینا، خدمات مشاوره، انجام تستهای روانشناسی، گروه درمانی و… را توسط متخصصین باتجربه و حرفهای ارائه میکند.
تست بینه یا استنفورد بینه در کلینیک آوینا توسط درمانگر رزا ناجیانی انجام میشود. در ادامه ساعت و روزهای انجام تست Stanford Binet در کلینیک آوینا را مشاهده میکنید.
تخصصهای درمانگر، رزا ناجیانی به شرح زیر است:
- روانشناس کودک و نوجوان
- روانشناسی فردی با رویکرد روان پویشی کوتاه مدت
- مشاوره تحصیلی
- تشخیص اختلالات کودکان
- بررسی نقات قوت و ضعف کودکان و نوجوانان
- مدرس نمره گذاری، اجرا و تفسیر آزمون استنفورد بینه
- مدرس نمره گذاری، اجرا و تفسیر آزمون هوشی وکسلر
دورههای گذرانده شده:
- دارای پروانه فعالیت از سازمان نظام روانشناسی
- عضو رسمی سازمان نظام روانشناسی
- مدرس دوره های سازمان استثنایی
- مشاور تحصیلی دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران
- مدرس تستهای روانی (استنفوردبینه، وکسلر، IVA و…)
- روان درمانگر با رویکرد ISTDP
درمانگر رزا ناجیانی در روزهای یکشنبه آماده انجام تست هستند.
تست Stanford Binet
تست استنفورد بینه یکی از بهترین روشها برای بررسی ضریب هوشی افراد است که در آن از پنج فاکتور استفاده میشود تا بهره هوشی فرد را محاسبه کنند. این پنج فاکتور عبارتند از دانش، استدلال کمی، استدلال سیال، پردازش دیداری فضایی و حافظه کاری. بعد از انجام تست استنفورد بینه نوبت به تفسیر تست بینه میرسد که معمولا میانگین متوسط آن 100 است. هر چه عدد بدست آمده کمتر از صد باشد نشان دهنده کم بودن بهره هوشی فرد بوده و هر چه این عدد از صد بیشتر باشد بهره هوشی فرد بالاتر است.
سوالات متداول درباره تست هوش بینه
تست استنفورد بینه چقدر قابل اعتماد است؟
در حال حاضر، انجام تست استنفورد بینه یکی از معتبر ترین روش ها برای بررسی هوش افراد است که محققان بازنگری های زیادی روی آن انجام دادند.
چه عواملی در تفسیر تست بینه مورد بررسی قرار میگیرند؟
در تفسیر تست هوش استنفورد بینه 5 عامل دانش، استدلال کمی، استدلال کیفی، پردازش دیداری فضایی و حافظه کاری مورد بررسی قرار میگیرد.
نتیجه میانگین در تفسیر تست بینه کدام است؟
معمولا میانگین نتیجه بدست آمده در تست هوش استنفورد بینه بین 90 تا 100 است.