مشاوره فردی و خلقی

فرق تراپیست و مشاور چیست؟ | 3 تفاوت آن‌ها

فرق تراپیست و روانشناس چیست؟

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که در جریان زندگی با مشکلاتی مواجه شوید که به تنهایی قادر به حل آن نیستید. وقتی در چنین شرایطی به دنبال فرد متخصص برای کمک می‌گردید با یک سوال مهم مواجه می‌شوید: فرق تراپیست و روانشناس چیست و کدام یک برای من مناسب‌تر است؟ اگر این سوال در ذهن شما پیش آمده است و نمی‌دانید تفاوت تراپیست و مشاور چیست، به هیچ عنوان این مقاله را از دست ندهید.

شباهت‌های تراپیست و روانشناس

علاوه بر تفاوت‌هایی که تراپیست و روانشناس دارند، در برخی موارد ازجمله هدف از مراجعه، شبیه به یکدیگر هستند. به طور کلی، فرق تراپیست و مشاور به مسائل زیادی برمی‌گردد، اما هر دو می‌توانند در برخی جوانب زندگی به شما کمک کنند. ما می‌توانیم این شباهت‌های مشاوره فردی توسط روانشناس یا تراپیست را به سه دسته کلی تقسیم کنیم که عبارتند از:

  • بهبود سلامت روان شما
  • سلامت عاطفی و کنترل احساسات
  • مدیریت اختلالات عاطفی

شباهت روانشناس و تراپیست چیست؟

تفاوت تراپیست و روانشناس چیست؟

برخی از مهم‌ترین تفاوت‌های تراپیست و روانشناس به شرح زیر هستند:

  • سطح تحصیلات
  • صلاحیت تشخیص مشکلات سلامت روان
  • روش درمان

یک فرق تراپیست و روانشناس در مدرک آنهاست. معمولا، افرادی که مدرک دکتری ندارند تحت عنوان روانشناس شناخته نمی‌شوند. روانشناسان باید مدرک دکتری داشته باشند، درحالیکه یک تراپیست باید در این حوزه مدرک کارشناسی ارشد داشته باشد.

فرق تراپیست و مشاور از نظر نوع مراجع

گاهی اوقات، وقتی مراجعه‌کنندگان لیست تخصص افراد حاضر در کلینیک‌های روانشناسی‌ را مشاهده می‌کنند، نمی‌دانند که بهتر است به یک روانشناس مراجعه کنند یا تراپیست. برای پاسخ به این سوال، موارد مراجعه به هر یک از این متخصص‌ها را برای شما دسته‌بندی کردیم.

تشخیص تراپیست دقیق‌تر است یا روانشناس؟

گاهی اوقات، شما در حال تجربه اختلال پیچیده‌ای مانند افسردگی هستید. در چنین شرایطی، روانشناس به دلیل تحصیلات بیشتر و آموزش گسترده‌تری که داشته است بیشتر می‌تواند در تشخیص و درمان اختلالات سلامت روان به شما کمک کند. بنابراین، یک تفاوت تراپیست و مشاور  این است که مشاور تشخیص دقیق‌تری دارد.

تشخیص مشاور دقیق تر است یا تراپیست؟

برای مشکلات روزمره به روانشناس مراجعه کنیم یا تراپیست؟

بسیاری از اوقات مشکلات روزمره باعث سردرگمی شما می‌شوند و می‌خواهید با توجه به شرایط بهترین تصمیم را در موقعیت‌های مختلف بگیرید. در این موقعیت، تراپیست به شما کمک می‌کند تا بر اساس مزایا و معایبی که هر تصمیم برای شما رقم می‌زند بهترین انتخاب را داشته باشید.

تخصص روانشناس در رویکردهای پیشرفته

معمولا، روانشناسان از تکنیک‌های درمانی علمی‌تری مانند درمان شناختی رفتاری (CBT) و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) استفاده می‌کنند.

خودشناسی و آشنایی با احساسات به کمک تراپیست

برخی اوقات ما متوجه دلیل بروز احساسات خود نمی‌شویم و می‌خواهیم آنها را به شیوه موثرتری بروز دهیم. جالب است بدانید یک فرق تراپیست و مشاور این است که تراپیست در درک احساسات کمک بیشتری به شما می‌کند.

مزایا و معایب مراجعه به روانشناس و تراپیست

در ادامه، به بررسی این موضوع می‌پردازیم که مراجعه به هر یک از این متخصصین چه مزایا و معایبی را با خود به همراه دارد تا با آگاهی بیشتری در مورد مراجعه به هر کدام تصمیم بگیرید.

فرق تراپیست و روانشناس از نظر مزایا و معایب

روانشناس

تراپیست

مزایا معایب مزایا معایب
تخصص بیشتر هزینه بیشتر هزینه کمتر برای اختلالات پیچیده مناسب نیست.
درمان اختلالات با رویکردهای علمی درک بهتر از احساسات خود
مناسب برای مشکلاتی مانند ترک اعتیاد

 

مراجعه به بهترین تراپیست‌ها و روانشناسان

همه‌ی ما در مراحلی از زندگی با مشکلات گوناگونی دست‌و‌پنجه نرم کردیم که تحمل آنها برایمان سخت بوده است. گاهی اوقات، افسردگی یا اضطراب جدایی از نزدیکانمان کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و نمی‌گذارد به اندازه قبل از لحظاتمان لذت ببریم. در چنین شرایطی، کمک گرفتن از یک فرد متخصص بهترین انتخاب است که ما را به جریان طبیعی و لذت‌بخش زندگی برمی‌گرداند.

کلینیک روانشناسی آوینا در این مسیر همراه شماست تا با مناسب‌ترین مشاور یا تراپیست جلسه داشته باشید و مشکلاتتان را حل کنید. هدف ما برطرف کردن مسائلی است که کیفیت زندگی و عملکرد شما را تحت تاثیر قرار داده و مانع آرامش شما شده است.

تفاوت روانشناس و تراپیست

سخن آخر

بسیاری از افراد فرق تراپیست و روانشناس را نمی‌دانند و همین موضوع باعث می‌شود برای مشکلات سلامت روانی که دارند به متخصص اشتباهی مراجعه کنند. به طور کلی، بهتر است برای مشکلات روحی پیچیده‌تری مانند اختلالات به یک روانشناس مراجعه کنید. درحالیکه اگر به درک احساسات خود، یا حل مشکلات روزمره نیاز دارید تراپیست می‌تواند به شما کمک کند.

سوالات متداول

فرق تراپیست و روانشناس از نظر اهداف چیست؟

هدف هر دو بهبود سلامت روان شماست. اگر بخواهیم جزئی‌تر بررسی کنیم، یک تراپیست بیشتر می‌تواند در مشکلات روزمره به شما کمک کند درحالیکه روانشناسان به بررسی و درمان عمیق و ریشه‌ای مشکلات می‌پردازند.

فرق تراپیست و مشاور از نظر میزان تحصیلات چیست؟

تفاوت تراپیست و روانشناس از نظر میزان تحصیلات این است که مشاورها مدرک دکتری دارند و می‌توانند تکنیک‌های درمانی بیشتر و عمیق‌تری برای حل مشکلات شما ارائه دهند، درحالیکه تراپیست‌ها مدرک کارشناسی ارشد دارند.

فرق تراپیست و مشاور از نظر هزینه درمان چیست؟

از آنجاییکه روان درمانگر با استفاده از تکنیک‌های حرفه‌ای‌تری به حل مشکلات ریشه‌ای می‌پردازد، هزینه آن بیشتر از تراپیست است.

بیشتر بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *